Re-integratie in de regio Midden Nederland

Welkom op het tabblad re-integratie regio Midden Nederland

Re-integratiebedrijven en overheidsinstanties

Re-integratiebedrijven, instanties en de overheid in de regio Midden Nederland kunnen zich hier profileren/aanmelden. Zij kunnen hier laten zien wie ze zijn, wat hun visie/missie is, wat hun kwaliteiten en werkwijze is. (Links in beeld ziet u een lijst staan met bedrijven en hun kandidaten die u kunt bekijken.)

Kandidaten worden zichtbaar gemaakt.

De bureaus, overheid en instanties kunnen hier hun kandidaten (klanten/cliënten) optimaal presenteren met een fotoelevator pitch (video) en een cv en aanbieden aan bedrijven in de regio. Dit gaat heel gemakkelijk door een link te delen (met het profiel van deze kandidaat) in onze Blog of via het Portal en het bedrijf op juist deze werkzoekende te wijzen. We kijken naar mogelijkheden, in plaats van naar beperkingen

Zo kunnen ze niet alleen de kwaliteiten van deze kandidaat onder de aandacht brengen, maar kunnen ze de bedrijven ook gelijk op de hoogte brengen van de subsidies en voordelen die deze kandidaat met zich mee brengt.

Werkgevers vinden de juiste kandidaat.

Tevens kunnen werkgevers hier gratis kennis maken met interessante kandidaten. De werkgever ziet in één oogopslag alle belangrijke gegevens van de kandidaat en kan een optimale eerste indruk krijgen. De kandidaten kunnen zich hier optimaal presenteren en al hun voordelen laten zien met hun cv en desgewenst met zijn foto en een zelfs een video elevator pitch.

Subsidies en voordelen om de re-integratie te stimuleren

Voor veel van deze kandidaten bestaan financiële voordelen voor de werkgevers als zij deze kandidaten een baan aanbieden.

Stimuleren van re-integratie

De overheid stimuleert werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en in dienst te houden.

 

Financiële voordelen werkgevers

Een werkgever die een gedeeltelijk arbeidsgeschikte in dienst neemt of houdt, neemt een financieel risico. Zo betaalt hij een zieke werknemer 2 jaar het salaris door. Daarom biedt de overheid werkgevers financiële voordelen. Het gaat om de volgende regelingen:

* De bovenstaande regels zijn nu (in 2015) van kracht – maar wij verzoeken u om altijd de meest actuele wettelijke voordelen zelf te raadplegen via onderstaande link(s).

www.rijksoverheid.nl en www.uwv.nl